Ειδησεογραφικό site

Στήριξη στην κυβέρνηση από το λαό ζήτησε ο Τσίπρας και έβαλε τέλος στα σενάρια εκλογών – Τι είπε στην πολιτική γραμματεία για τις διαπραγματεύσεις

44

Alexis-Tsipras-slider

Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας έβαλε τέλος στα σενάρια των εκλογών, αφού πρώτα τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία και εφαρμόζει».

Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας «ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας».

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

Εκτίμησε, δε, ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

ΣΥΡΙΖΑ: 22 βουλευτές ζητούν απο τον πρωθυπουργό αυξήσεις και όχι μνημόνια

«Αριστερή» πίεση προς την κυβέρνηση ασκούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία του ζητούν να φέρει άμεσα στην Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων.

Την ώρα που το διαπραγματευτικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρεί να βρει συμβιβαστικό πεδίο με τους εταίρους, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω οπισθοχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές της, οι 22 βουλευτές με την επιστολή τους υπενθυμίζουν τις βασικές προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Αναλυτικά η επιστολή των 22 έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:
-Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα Αλέξιο
-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη
-Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Στρατούλη Δημήτριο
-Γενικό Γραμματέα Κυβέρνησης, κ. Σαγιά Σπυρίδων

Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι αιτούντες βουλευτές

Σταθάς Ιωάννης

Βέττας Δημήτριος

Γαϊτάνη Ιωάννα

Δελημήτρος Κωνσταντίνος

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Ζάννας Ζήσης

Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα

Κυρίτση Αγλαΐα

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Μακρή Ραχήλ

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαλάκης Νίκος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Ουρσουζίδης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Πετράκος Αθανάσιος

Πολάκης Παύλος

Σκούμας Αθανάσιος

Σωτηρίου Ελένη

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Ψαρρέα Ελένη

Τα σχόλια είναι κλειστά.