Ειδησεογραφικό site

Στέλεχος ΣΔΟΕ: Δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος για να κάνει ελέγχους το καλοκαίρι

36


«Δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος για να πραγματοποιήσει τους προληπτικούς ελέγχους το καλοκαίρι», παραδέχτηκε ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha 989″ ο κ. Φλωράτος έκανε λόγο για ελλιπή στελέχωση του ΣΔΟΕ καθώς παραμένει ανικανοποίητο εδώ και έναν χρόνο το αίτημα για ενίσχυση του μηχανισμού με 300 ελεγκτές.

«Όποιον και να μας φέρουν εδώ θα τον διδάξουμε, είμαστε και δάσκαλοι εδώ μέσα. Σε εβδομαδιαία βάση και τους ελεγκτές που έχουμε τους ενημερώνουμε» είπε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε ότι «παρέμβαση δεν γίνεται, ας μας φέρουν κι άλλους υπάλληλους εδώ να δείτε πώς θα γίνουν οι δουλειές», είπε ωστόσο ότι «σαν υπάλληλος εγώ – ως διευθυντής- και όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι, δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε τις πολιτικές αποφάσεις».

Ο κ. Φλωράτος πρόσθεσε ότι «πέρυσι ήρθαν έσοδα και ξαφνικά πήγε η αρμοδιότητα στη γενική γραμματεία εσόδων, χωρίς να είναι έτοιμη. Με τους δικούς μας υπαλλήλους τρέχουμε να συνδράμουμε τη γενική γραμματεία» τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι στη γενική γραμματεία ασχολούνται με την αξιολόγηση και όχι με τους ελέγχους.

«Υπάρχει μεγάλη εισπραξιμότητα, στο 70% σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε. Με τη λίστα Λαγκάρντ επίσης πάμε πάρα πολύ καλά. Έχουμε δικαιωθεί πλήρως στη θέση ότι δεν έπρεπε να ελεγχθεί μόνο από τις εγγραφές της. Η υπόθεση της λίστας προχωράει με την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων όπως πρέπει – βγαίνει περίπου 1 εκατ. ανά έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «ελέγχθηκαν και μηδενικοί λογαριασμοί που έδειξαν 13 εκατ. ευρώ».

Τέλος, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι «έχουμε πετύχει τον σεβασμό στο φορολογικό απόρρητο» και εξήγησε ότι «το φορολογικό απόρρητο δεν επιτρέπει να μάθει ο κόσμος τί έλεγχοι γίνονται».

Τα σχόλια είναι κλειστά.