Ειδησεογραφικό site

Σπορ: Ο ιδρυτής του γυναικείου ερυθρόλευκου πόλο

44

Ο Στέλιος Κουντουδιός (φωτο) είναι ο εν πολλοίς άγνωστος πατριάρχης του θριάμβου του γυναικείου πόλο του Ολυμπιακού.
Μόλις 26 χρόνια πριν από τον θρίαμβο του Σαββάτου και την αναρρίχηση των κοριτσιών του Θρύλου στην κορυφή της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός δεν είχε γυναικεία ομάδα πόλο.

Ο Στ. Κουντουδιός λοιπόν έπεισε τη διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού να ιδρύσει το τμήμα της γυναικείας υδατοσφαίρισης και προσελκύοντας παλαίμαχες κολυμβήτριες των ερυθρολεύκων, με πιο γνωστή την Έλλη Ρουσάκη, ξεκίνησε από τη χαμηλότερη κατηγορία, φτάνοντας μετά από τρία χρόνια στην Α’ Εθνική. Ο Εθνικός, η Βουλιαγμένη και ο ΠΑΟΚ ήταν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής.

Με την πάροδο του χρόνου και την ενίσχυση και άλλων επιχειρηματιών η ομάδα των γυναικών του Ολυμπιακού κυριάρχησε στο πόλο, συμβάλλοντας στην άνοδο και της Εθνικής που έχει φτάσει σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων και κατακτώντας πλέον το Σάββατο το βράδυ την κορυφή της Ευρώπης.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ολυμπιακός γίνεται έτσι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα και ίσως από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που η ανδρική και η γυναικεία του ομάδα έχουν κατακτήσει πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ίδιο άθλημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.