Ειδησεογραφικό site

Σπορ: Οριστική η αναβολή της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

28

H ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι εμμένει στην απόφασή της και δεν ορίζει διαιτητές ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ως αντίδραση στην επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής προεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ» αφού «δεν έγιναν τα απαιτούμενα πρώτα βήματα, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ».

Η ομοσπονδία είχε ζητήσει από τους εμπλεκόμενους φορείς, κυρίως τις ΠΑΕ, να συμφωνήσουν ότι θα σταματήσουν τις επικριτικές δηλώσεις και ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, ώστε να μην στοχοποιούνται τα στελέχη της. Kάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς το σχέδιο ανακοίνωσης της Σούπερ Λίγκας βρήκε αντίθετες αρκετές ομάδες, μεταξύ αυτών ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (Super League, Football League, Γ’ Εθνική Κατηγορία).

Η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.