Ειδησεογραφικό site

Σπορ: Μπόκα Τζούνιορς-Αστέρας Τρίπολης «αδελφοποιούνται» για την Πελοπόννησο!

32

Τις βάσεις για συνεργασία στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού, έθεσαν, σε συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης και η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα, Carolina Petryszyn.

Ο κ. Τατούλης επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο θα καταρτιστεί με την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα.

Και όταν μιλάμε για αθλητισμό και Αργεντινή, οι… ποδοσφαιρόφιλοι, τουλάχιστον, δεν θα μπορούσαμε να μην σκεφτούμε την… Μπόκα Τζούνιορς.

Προφανώς, το ίδιο σκέφτηκε και ο κ. Τατούλης, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει και τη λαοφιλέστατη ομάδα της Αργεντινής στο… παιχνίδι.

Έτσι, ανέφερε πως «η Πελοπόννησος συνδέεται με ιστορικούς δεσμούς με την Αργεντινή και ειδικά με την ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς, πέντε εκ των ιδρυτών της οποίας ήταν Πελοποννήσιοι» και πρότεινε τη συνδιοργάνωση μίας εκδήλωσης μαζί με την ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ώστε να αποτελέσει την αφετηρία ανάπτυξης περαιτέρω σχέσεων των πολιτών της Πελοποννήσου και της Αργεντινής.

Η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα αποδέχθηκε την πρόταση του περιφερειάρχη για κοινή εκδήλωση με την Μπόκα Τζούνιορς και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ σημείωσε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί αναγνωρίσιμη περιφέρεια για την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Επιπλέον, υπογράμμισε το ενδιαφέρον της πρεσβείας της Αργεντινής για ανταλλαγές πολιτών Πελοποννήσου και Αργεντινής, καθώς και αδελφοποιήσεις μεταξύ δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της χώρας της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.