Ειδησεογραφικό site

Σπίρτζης: Πρόστιμα για το σκάνδαλο Volkswagen και στην Ελλάδα

27

Νομοθετική πρωτοβουλία για την τιμωρία των αυτοκινητοβιομηχανιών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό μείωσης ρύπων και την αποζημίωση των καταναλωτών που ζημιώθηκαν ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, γνωστοποίησε ότι είναι ήδη έτοιμη διάταξη για τον καθορισμό των προστίμων έναντι των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών σημειώνοντας ότι στην χώρα μας κυκλοφορούν 21.709 τέτοια οχήματα από τα οποία τα 19.464 έχουν πωληθεί από επίσημους αντιπροσώπους. Πρόκειται για αυτοκίνητα των Volkswagen, Audi, Skoda, Seat για τα οποία, όπως είπε ο υπουργός,  υπάρχει αλληλογραφία με εργαστήρια του εξωτερικού αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται ρύθμιση για τη βλάβη που έχουν υποστεί ατομικά οι πολίτες αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι πρόκειται περί απάτης και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προβλέψεις για τα διαφυγόντα κέρδη, από τα τέλη ταξινόμησης, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος. Γνωστοποίησε εξάλλου ότι θα υπάρξουν κίνητρα για την απόσυρση των οχημάτων αυτών, ενώ επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και υπογράμμισε ότι όταν ολοκληρωθεί θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες διότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν ότι έκαναν σκόπιμα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.