Ειδησεογραφικό site

Σπάει τα όλα ρεκόρ εργατικότητας η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Τι λένε οι συνάδελφοί της στη Βουλή

34

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αφού έγινε η νεαρότερη πρόεδρος με ρεκόρ ψήφων σήμερα παρέμεινε και προήδρευσε στη συζήτηση των προγραμματικών από την έναρξη της ως την διακοπή στις πέντε το απόγευμα.

Πρώτη σε σταυρούς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 στην Α΄Αθηνών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεχώρισε από τις πρώτες ημέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο με το υψηλό παράστημά της και τη βροντώδη φωνή της. Έχοντας μεγάλη προϋπηρεσία στο νομικό της γραφείο  στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, και έχοντας χειριστεί πολλές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινωνία και την κοινή γνώμη, η Ζωή διακρίθηκε γρήγορα για τον χειρισμό της σε νομοτεχνικά δύσκολα θέματα και επιβλήθηκε στη Βουλή.

Όλοι αναγνωρίζουν την εργατικότητά της που φτάνει στα όρια της εργασιομανίας αφού περνάει ατελείωτες ώρες στη βουλή και στεκόταν πάντα στο πόστο της στις Επιτροπές, κατακεραυνώνοντας τους αντιπάλους και αναζητώντας ως Σέρλοκ Χολμς την είδηση ή την απόκρυψη της είδησης πίσω από τις γραμμές κάθε λέξης των νομοσχεδίων.

Διακρίθηκε κυρίως γιατί μάλωσε με όλους τους συναδέλφους της της κυβέρνησης όσο ήταν στην αντιπολίτευση. Παροιμειώδεις έμειναν οι καυγάδες της και η ανταλλαγή εριστικών διαλόγων με όλους τους αντιπροέδρους της βουλής και τους προέδρους των επιτροπών στις οποίες συμμετείχε. Λόγος εριστικός αλλά τεκμηριωμένος που έσπερνε σεβασμό ως και φόβο στους συνομιλητές της.

Οι αντίπαλοί της στη βουλή, μετά το «θορυβώδες» παρελθόν της δεν περίμεναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την πρότεινε για Πρόεδρο του κοινοβουλίου. Εκπληξη προκάλεσε επίσης το σαρωτικό αποτέλεσμα αφού παρά 60 κάτι ψήφους υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα και χειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους της. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα της: έμεινε ακίνητη επί 6 ώρες στην έδρα του Προέδρου της Βουλής παρακολουθώντας με άγρυπνο μάτι τις προγραμματικές δηλώσεις και παρεμβαίνοντας τακτικά με δηλώσεις που ξεφεύγουν από τον καθιερωμένο ρόλο. Δήλωσε έτοιμη να αναλάβει ρόλο για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία και είναι βέβαιο ότι θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας όταν θα ξεκινήσουν στο κοινοβούλιο οι εξεταστικές επιτροπές για το Μνημόνιο και οι λίστες με τους φοροφυγάδες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.