Ειδησεογραφικό site

Σουλτς: Στενά τα περιθώρια χρόνου για την ελληνική κυβέρνηση

32

Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη ζητούν αλλαγή πολιτικής και οι πολιτικοί έχουν «δημοκρατικό καθήκον» να ακούσουν και να πράξουν αναλόγως, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στην EurActiv.gr ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Τόνισε επίσης ότι το ερχόμενο 4μηνο είναι κρίσιμο και χρειάζεται «ευελιξία» από όλες τις πλευρές, ώστε να τηρηθούν τόσο οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσο και να γίνει σεβαστή η επιλογή του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος στη νέα ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε λίγο χρόνο να γίνει από ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Πρωθυπουργός της χώρας.

«Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι αυτή η »περίοδος χάριτος» δεν υπήρξε ποτέ για την ελληνική κυβέρνηση, λόγω των εξαιρετικά πιεστικών προθεσμιών […]Θα πρέπει πάντα να έχουμε αυτό στο μυαλό μας όταν μιλάμε για αυτή την κυβέρνηση», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει λίγο χρόνο για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ενώ ταυτόχρονα, να διαμορφώσει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα αντανακλά την ψήφο του ελληνικού λαού.

Έκανε επίσης λόγο για «κρίσιμο τετράμηνο», μέσα στο οποίο όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν ευελιξία και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

«Οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα είναι κρίσιμοι για την τύχη των δεσμεύσεων της Ελλάδας και του σεβασμού της επιθυμίας των ψηφοφόρων. Ο κύκλος μπορεί να τετραγωνιστεί, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δείξουν κάποια ευελιξία. Αλλά προτού δειχθεί αυτή η ευελιξία, πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη θα επανέλθει μόνο εάν όλοι χρησιμοποιήσουν αυτό το 4μηνο παράθυρο ευκαιρίας εποικοδομητικά, εξετάζοντας ειδικά το πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία του Eurogroup ομαλά και γρήγορα», υπογράμμισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.