Ειδησεογραφικό site

Σουλτς: Πρέπει και η Ελλάδα να δείξει αλληλεγγύη προς την υπόλοιπη Ευρώπη

24

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρθηκε στην συνάντηση που θα έχει στις 18 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ερωτηθείς «αν (η Ελλάδα) μπορεί να σπάσει την ευρωπαϊκή γραμμή και να μπλοκάρει την υιοθέτηση νέων, αυστηρότερων κυρώσεων», ο κύριος Σουλτς απαντά:

«Θεωρώ πως η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη χώρα, εκτιμά την προστιθέμενη αξία που προσφέρεται από την ευρωπαϊκή ενότητα. Η Ελλάδα αναμένει και λαμβάνει αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά συνέπεια είναι απλώς ορθόν να αναμένεται ότι θα δείξει και αυτή αλληλεγγύη προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Ας μην προχωρούμε, πάντως, σε εικασίες, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τις ιδιαίτερες της ευαισθησίες και μπορεί να ισχυρισθεί ότι διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ρωσία. Η Ιταλία τονίζει τον ρόλο της ως μεσολαβήτριας χώρας και την εταιρική, οικονομική σχέση. Η ενότητα, όμως, και ιδίως για έναν καλό σκοπό, αποτελεί σημαντικότερη ανταμοιβή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.