Ειδησεογραφικό site

Σουλτς: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να πάρει τα λεφτά που έφυγαν έξω

32

Η ΕΕ θα βοηθήσει την Ελλάδα να πάρει πίσω τα λεφτά που έφυγαν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος κάλεσε την χώρα μας, «να στρωθεί στη δουλειά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης».

Σε δήλωση στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρόεδρος του ΕΚ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακτήσει τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν φύγει από τη χώρα.

«Η Ελλάδα θα έχει την ΕΕ και τις κυβερνήσεις στο πλευρό της, αν στρωθεί στη δουλειά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης ως απόλυτη προτεραιότητα», είπε ο κ. Σουλτς, τονίζοντας και τη στήριξη της Ευρώπης προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο βάρος όχι μόνο για ηθικούς λόγους, αλλά και επειδή αυτό θα συμβάλει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Αυτός θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μπουν χρήματα στην οικονομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς να σταματήσουν οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης», πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.