Ειδησεογραφικό site

Σουλτς: «Η Μέρκελ εμπιστεύεται τους Έλληνες»

34

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά τη δίκαιη αντιμετώπιση της Ελλάδα. «Η Μέρκελ εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα ορθοποδήσουν μόνοι τους». Βάγκενκνεχτ: Νίκη Τσίπρα ως σύνθημα για ανυποταγή στην Τρόικα.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζήτησε τη δίκαιη μεταχείριση της Ελλάδας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό φύλο της γερμανικής εφημερίδας Hannoverschen Allgemeinen Zeitung ο Σούλτς υπογράμμισε ότι «για να επιτευχθεί μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη και σοβαρή μείωση του χρέους χρειάζεται ένα δίκαιο πλαίσιο σχέσεων συνεργασίας και όχι απειλές».

Όπως τόνισε «η Ελλάδα χρειάζεται ένα έξυπνο μείγμα πολιτικής που να αποτελείται από μέτρα σταθεροποίησης των δημοσιονομικών της, δομικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις σε τομείς του μέλλοντος που να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη». Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η καγκελάριος Μέρκελ εμπιστεύεται τους Έλληνες και τους θεωρεί ικανούς να ορθοποδήσουν στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Παίρνοντας ως αφορμή το αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα προειδοποίησε ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ και τη Γερμανία.

Πηγή: DW

Τα σχόλια είναι κλειστά.