Ειδησεογραφικό site

Σουλτς: Το δημοψήφισμα δεν είναι αφορά στο πρόγραμμα, αλλά στην παραμονή στο ευρώ

20

Το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει την Τρίτη το βράδυ και το δημοψήφισμα την Κυριακή. Πρέπει να βρεθούν τρόποι για να καλυφθεί αυτό το κενό, τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς η ψήφος της Κυριακής δεν είναι μόνο για το πρόγραμμα αλλά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Η απόφαση για το ελληνικό δημοψήφισμα μας αφορά όλους στην Ε.Ε. υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς μιλώντας μετά τη συνεδρίαση με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων του ΕΚ και με τον πρόεδρο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Σουλτς δήλωσε πως ενδέχεται να επισκεφθεί την Αθήνα μέσα στην εβδομάδα για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

«Είπα στον Αλέξη Τσίπρα, σε τηλεφωνική συνομιλία νωρίτερα, να λάβει υπόψη του πως το δημοψήφισμα είναι ένα δημοκρατικός τρόπος για να λάβει κάποιος αποφάσεις αλλά το αποτέλεσμα μας αφορά όλους. Θα παλέψω και θα τρέξω για να πείσω τους Έλληνες να παραμείνουν στην Ε.Ε και στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο κ. Σουλτς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.