Ειδησεογραφικό site

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο και ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

39

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο δημιουργήθηκε στα σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας.
Όπως αναφέρουν επίσημες πηγές, στις 7:00 το πρωί, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ρουκέτα, ενώ από την πλευρά της Νότιας Κορέας υπήρξαν πυροβολισμοί, ως «απάντηση».

Το επεισόδιο δημιουργήθηκε με αφορμή την μετάδοση εκπομπών κατά του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ από τα μεγάφωνα στην πλευρά της Νότιας Κορέας, τα οποία εξέπεμπαν στη διαπασών. Σύμφωνα με αναφορές της στρατιωτικής διοίκησης της Νότιας Κορέας, δεν υπήρξαν ζημιές, ούτε επλήγη κάποιος ή κάτι άλλο.

Η συγκεκριμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα μετά τη δήλωση της προέδρου της Νοτίου Κορέας, Park Geun-hye, η οποία είχε πει ότι θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε προκλητική πράξη της Πιονγκγιάνγκ, η οποία θα απειλήσει την ασφάλεια των Νοτιοκορεατών.

Τόνισε δε, πως αν η Βόρεια Κορέα επιμείνει στην τακτική των απειλών και των προκλήσεων, θα υποστεί τις συνέπειες της διεθνούς απομόνωσης και τελικά την καταστροφή της. Πρόσθεσε, δε, ότι αν η Βόρεια Κορέα επιλέξει τον διάλογο και τη συνεργασία, θα καταφέρει να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών της, προτρέποντας την Πιονγκγιάνγκ να κάνει αποδεκτή την πρότασή της για το «Πάρκο Ειρήνης» στην αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.