Ειδησεογραφικό site

Σκρέκας: Δεν κινδυνεύει η α’ κατοικία δανειοληπτών με οικονομική προβλήματα

33

 Με τον κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου και είναι δεσμευτικός για τις τράπεζες, η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ερωτηθείς για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει για την επέκταση του ισχύοντος καθεστώτος, απάντησε πως στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται πως από 1ης Ιανουαρίου 2014 και μέχρι 31 Δεκεμβρίου απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί στην κύρια κατοικία, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, δήλωσε «πολύ αισιόδοξος», εκτιμώντας πως οι βουλευτές «θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια».

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «η μάχη της κυβέρνησης την επιτάχυνση της ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας, τη δημιουιργία νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση των τιμών εν όψει του γιορτινού τραπεζιού συνεχίζεται».

Τα σχόλια είναι κλειστά.