Ειδησεογραφικό site

Σκουρλέτης κατά Στουρνάρα – Δεν βοηθάει, όπως θα όφειλε, την κυβέρνηση

48

Μόνο στην περίπτωση που η συμφωνία με τους δανειστές ξεπερνά τα όρια της λαϊκής εντολής, που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα πάει σε δημοψήφισμα.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αγορά» υποστηρίζει πως η συμφωνία θα κρίνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σχετικά το δημοψήφισμα.

«Μερικές φορές υπάρχουν ερωτήματα που είναι έξω από τα όρια της εντολής που έχει πάρει μια κυβέρνηση… Σε μια τέτοια περίπτωση η προσφυγή στον λαό είναι απολύτως θεμιτή», τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν θα θέσει ερωτήματα ως Πόντιος Πιλάτος, αλλά θα πάρει θέση».

Οσον αφορά τα εργασιακά ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πως είναι ανάγκη επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, ενώ ανέφερε πως αλλά και το σύνολο των ρυθμίσεων για τα εργασιακά βρίσκει υποστήριξη σε ένα ευρύτερο μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων.

«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία εάν χάριν των δικών τους ιδεοληψιών ζητούν να μην προχωρήσει ο συγκεκριμένος νόμος ή πιέζουν για ομαδικές απολύσεις σε μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία», είπε ο υπουργός Εργασίας κ και αναρωτιέται: «Τελικώς τι επιδιώκουν; Να πάρουν τα λεφτά τους ή να ταπεινώσουν τον λαό μας;».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «το μέτρο της μηδενικής ρήτρας για τις επικουρικές συντάξεις δεν θα εφαρμοστεί. «Αυτό που συζητάμε είναι μια γενναία ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Ένα σύστημα με βαθιά κοινωνικά χαρακτηριστικά».

Σχετικά με την ψήφιση μιας νέας συμφωνίας από τη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν μια γροθιά.

«Το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης είναι η ενότητάς της, την οποία και περιφρουρούμε ως κόρη οφθαλμού. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένη σαν μια γροθιά» σημείωσε και τόνισε πως όλα όσα ακούγονται περί προστριβών στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι «ευσεβείς πόθοι» των «δημοσιολόγων αντιπάλων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και το επικεφαλής της ΤτΕ, ανέφερε πως ο Γιάννης Στουρνάρας «λειτουργεί περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο και πρώην υπουργός Οικονομικών και λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης. Δεν θεωρώ ότι βοηθάει, όπως θα όφειλε, την κυβέρνηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.