Ειδησεογραφικό site

Σκουρλέτης: Αγεφύρωτο το ρήγμα με τους διαφωνούντες

38

 

Για  ένα «αγεφύρωτο ρήγμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο την Πέμπτη υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας πως ο χωρισμός με τους διαφωνούντες στο κόμμα είναι πλέον «μονόδρομος».Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά πως η διαρκής διαφοροποίηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δημιουργεί ένα ρήγμα που είναι αγεφύρωτο και τόνισε πως έχει προκύψει εκ των πραγμάτων η ανάγκη για εκλογές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο πρώτος λόγος για τον οποίο πρέπει να πάμε σε εκλογές είναι γιατί υπάρχει μια αντικειμενική απώλεια σε σχέση με τη δύναμη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης συνολικότερα.

«Έχει χάσει την πλειοψηφία πλέον, αυτό δεν μπορεί κανείς να το παρακάμψει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την ουσία της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός μιας κυβέρνησης που καλείται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν είναι αυτό στη βάση του οποίου εκλέχθηκε.

Όπως υπογράμμισε, αυτό είναι μια τεράστια αντίφαση και σημείωσε πως υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνουν πρώτα εκλογές και μετά συνέδριο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει νόημα η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

«Το συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτό, δημοκρατικού βαθύ προβληματισμού και αποτίμησης όλης της προηγούμενης περιόδου. Αν αυτό γίνει υπό συνθήκες μιας σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης τότε θα είναι σε βάρος του διαλόγου. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο», είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα έκανε λόγο για μια πολεμική από την πλευρά των στελεχών της και πρόσθεσε πως στις εκλογικές λίστες θα πρέπει να περιληφθούν όσοι συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαμορφωθεί.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.