Ειδησεογραφικό site

Σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

39

Μεγάλο αριθμό αρχείων με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Zeppelin».

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας χρησιμοποιούσαν 199 διαφορετικές IP διευθύνσεις κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία και τα αποτελέσματα των ερευνών τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Έτσι, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή πέντε χρηστών – ιδιοκτητών συνδέσεων διαδικτύου. Ειδικότερα:

  • Πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία Κύπριου υπηκόου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι.

Επίσης, κατ’ οίκον έρευνες διεξήχθησαν σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα

  • σε οικία 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής,
  • σε οικία 37χρονου στον Κορυδαλλό, όπου δεν βρέθηκε τίποτα σχετικό με την υπόθεση και διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τρίτων προσώπων,
  • σε οικία 39χρονου στο Χολαργό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb stick) και
  • σε οικία 43χρονου στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι.

Ο 43χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.