Ειδησεογραφικό site

Σκληροί τίτλοι από τα ξένα μέσα στο αποτέλεσμα της πρώτης εκλογής

55

Με ανησυχία υποδέχθηκαν τα διεθνή ΜΜΕ το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ, τα δημοσιεύματα κινήθηκαν σε πολύ σκληρούς τίτλους.

Deutsche Welle: Ελληνική τραγωδία αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την Deutsche Welle το Βερολίνο χαρακτηρίζει «κακό» το αποτέλεσμα, ενώ, το βλέμμα όλων στη Γερμανία στρέφεται στις επόμενες δύο ψηφοφορίες. Το μήνυμα από την Γερμανία είναι σαφές πως σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπάρξουν πολιτικές και οικονομικές επιπλοκές στην Ελλάδα. Η Deutsche Welle κάνει λόγο για «ελληνική τραγωδία» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει στις εκλογές, ενώ, επικαλείται δήλωση αναλυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο οποίος σημειώνει ότι «αν η Ελλάδα ξεπεράσει την παρούσα πολιτική αβεβαιότητα και παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τότε η ανάκαμψή της σύντομα θα βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο. Αλλά αν η Ελλάδα αναστρέψει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, μπορεί να κατευθύνεται προς την οικονομική άβυσσο». Σημειωτέον, ότι την Πέμπτη η γερμανική Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του Μνημονίου και για την προληπτική γραμμή στήριξης.

Financial Times: Είναι πλέον δύσκολο να εκλεγεί πρόεδρος
Από το Λονδίνο το πρώτο ρεπορτάζ έρχεται από τους Financial Times όπου γίνεται λόγος για αποτυχία στην πρώτη προσπάθεια, ωστόσο, η εφημερίδα δίνει και έναν τόνο αισιοδοξίας. Ειδικότερα φιλοξενεί δηλώσεις στελέχους της ΝΔ (δεν κατονομάζεται), το οποίο σημειώνει ότι η διαδικασία έχει ακόΑμη τύχη. Ωστόσο, υπάρχουν και δηλώσεις πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισημαίνει ότι «Είναι πλέον δύσκολο να εκλεγεί πρόεδρος».

Guardian: Αναβιώνουν ημέρες κρίσης στην Ευρωζώνη
Σε σχόλιό του ο Guardian αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της πρώτη ψηφοφορίας δεν είναι ιδιαίτερα σπουδαίο και σημειώνει ότι αναβιώνουν ημέρες κρίσης στην Ευρωζώνη. Παραθέτει, μάλιστα, και σχόλια αναλυτών οι οποίοι επισημαίνουν ότι το Grexit ή κάποιο άλλο ανάλογο σενάριο επιστρέφει.

Le Point: Παράταση στην αγωνία
Η γαλλική Le Point σημειώνει ότι οι βουλευτές δεν τα κατάφεραν στην πρώτη ψηφοφορία και παρέτειναν την αγωνία των Ελλήνων και των αγορών.

La repubblica: Μαύρος καπνός από την ελληνική βουλή 
Στο δικό της ύφος η ιταλική La repubblica κάνει λόγο για «Μαύρο καπνό» από την ελληνική βουλή σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι των ψήφων και οι ελιγμοί βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.