Ειδησεογραφικό site

Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία – Η γενναιοδωρία έφτασε στα όρια της με την Ελλάδα, λέει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

36

Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα καθώς με δήλωσή του το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η γενναιοδωρία της Γερμανίας «έφτασε στα απόλυτα όρια της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας»!

Λίγες ώρες έπειτα από την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και λίγο πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην Αθήνα το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τονίζει πως η Γερμανία είναι έτοιμη για συζητήσεις με την Ελλάδα, χωρίς όμως να αλλάξει η βάση των συζητήσεων αυτών.
«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται αλληλεγγύη στην Ευρώπη, αλλά και η Γερμανία και η ΕΕ «δεν εκβιάζονται».

Όπως είπε στη συνέχεια, η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αν και η χώρα «δεν έχει ζητήσει παράταση του ελληνικού προγράμματος».

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε επανέλαβε, επίσης, πως δεν τίθεται κανένα θέμα «κουρέματος», τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υφίστανται οι πληροφορίες περί διάσκεψης για το χρέος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.