Ειδησεογραφικό site

Σκληρή επίθεση Θεοδωράκη στο ΔΟΛ μετά το πρωτοσέλιδο της “μεγάλης στροφής του συγκροτήματος”

69

Βολές κατά του δημοσιογραφικού συγκροτήματος ΔΟΛ εξαπέλυσε ο Στ. Θεοδωράκης από το βήμα της χθεσινής του ομιλίας με αφορμή το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Το Βήμα που έκανε λόγο για την «Ευκαιρία της Αριστεράς».

Στη συγκέντρωση που έγινε στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» ο Στ. Θεοδωράκης παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και των υποψηφίων βουλευτών από την Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια, άφησε να εννοηθεί ότι στον ΔΟΛ ζητούν “προστάτες”, εξαπολύοντας επίθεση κατά του δημοσιογραφικού συγκροτήματος στο οποίο βέβαια και είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος στο παρελθόν.

Αφορμή στάθηκε το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος» με τίτλο «Η ευκαιρία της Αριστεράς» και υπέρτιτλο «Ιστορικών διαστάσεων πολιτική ανατροπή από ενδεχόμενη πρωτιά Τσίπρα».

Στην ομιλία του, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε πως τα διευθυντικά στελέχη των εφημερίδων του ΔΟΛ παρακαλούν να ξεφουσκώσει το Ποτάμι.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή του «Ολύμπιον», με τον Γιάννη Μπουτάρη να παρακολουθεί από την πρώτη σειρά των καθισμάτων, άρχισε την ομιλία του ως εξής: «Το Ποτάμι ξεφουσκώνει γράφει -ή μάλλον παρακαλεί- εδώ και μήνες η διευθυντική πένα της εφημερίδας “Τα Νέα”. Το Ποτάμι είναι ένα ασπόνδυλο κόμμα, συμπληρώνει κάθε Κυριακή ο διευθυντής της εφημερίδας “Το Βήμα”.

Την απάντηση για το αν το Ποτάμι ξεφουσκώνει τη δίνει κάθε μέρα ο ελληνικός λαός. Δεν έχουμε εφημερίδες, δεν έχουμε κανάλια, στις ειδήσεις εμφανιζόμαστε για δευτερόλεπτα, αλλά είμαστε εδώ παρόντες και δυνατοί.

Και σήμερα δέκα πέντε μέρες πριν από τις εκλογές που τα ψέματα τελειώνουν, όλος ο Τύπος από την “Αυγή” μέχρι το “Βήμα”, το ομολογούν. Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη της χώρας. Το Ποτάμι θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή.

Αν λοιπόν ο λαός έδωσε την απάντηση για το Ποτάμι που ξεφουσκώνει – εγώ θα δώσω την απάντηση για το ασπόνδυλο κόμμα Ποτάμι. Τι εννοεί ο διευθυντής του “Βήματος”; Να σας πω εγώ τι εννοεί. Ότι αυτό το κόμμα “δεν έχει κάποιον να συνεννοηθούμε. Δεν έχει κάποιον να παζαρέψουμε. Δεν έχει σπονδύλους να κρατηθούμε τώρα που οι προστάτες μας καταποντίζονται”. Και ναι, έτσι είναι.

Το Ποτάμι δεν έχει και δεν θα έχει σπονδύλους για αυτούς. Το Ποτάμι είναι ένα λαϊκό κίνημα που δεν έχει κρυφούς μετόχους. Δεν έχει ανάγκη από συνεννοήσεις και παζάρια. Δεν πήρε την άδειά σας για να εμφανιστεί και δεν θα παζαρέψει μαζί σας τις θέσεις του και τα στελέχη του.

Όλες αυτές τις μέρες κάποιοι προσπαθούν να μας νουθετήσουν. “Πάρε αυτόν τον πρώην υπουργό – πάρε αυτόν τον σύμβουλο – βάλε στα ψηφοδέλτια τον φίλο του φίλου”. Λοιπόν, το Ποτάμι δεν δουλεύει έτσι. Ποτάμι θα παραμείνει και δεν θα γίνει λίμνη. Αλλού τα λύματα».

«Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη και θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή» τόνισε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα σημείωσε πως θα είναι «ντροπή» για τη Δημοκρατία να αναδειχθεί τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως καταλογίζει «ασάφεια θέσεων» στο Ποτάμι, όταν το ίδιο το κόμμα «δεν γνωρίζει αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή το καλοκαίρι».

Πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν απάντηση στην ερώτηση που θα βρουν κονδύλια για να πληρώσουν ομόλογα, μισθούς και συντάξεις, αν «τα σπάσουν» με τους δανειστές, και παρατήρησε: «Μουρμουρίζουν μόνο κάτι για καταθέσεις, αλλά οι καταθέσεις δεν είναι για να βγάζουν τους πολιτικούς από τα αδιέξοδα. Κούρεμα και φορολόγηση των καταθέσεων το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει».

Στην ερώτηση, αν μετά τις εκλογές το Ποτάμι θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, απάντησε ούτε το ένα κόμμα, ούτε το άλλο, αλλά θα στηρίξει την Ελλάδα και αν υπάρχει ανάγκη, θα γίνει ο καταλύτης της συνεννόησης. Το Ποτάμι δεν διεκδικεί κυβερνητικές καρέκλες, αλλά επιδιώκει να είναι δυνατό στη Βουλή για να αποτρέψει την κατάληψη κυβερνητικών και κρατικών θέσεων από κομματικούς και να τοποθετηθούν άξιοι και έντιμοι, όπως είπε ο Στ.Θεοδωράκης.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνιέται πλέον από κομματικές παρέες. Το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει ούτε την παράταση, ούτε την ανασύσταση ενός νέου κομματικού κράτους. Δεν θα κυβερνήσουμε ούτε με μπαλτάδες, ούτε με Μπαλτάκους» επισήμανε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι για ολόκληρες δεκαετίες που κυβέρνησαν «δεν εφάρμοσαν ούτε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, κρατήθηκαν στην εξουσία με υποσχέσεις και ρουσφέτια και άφησαν τη χώρα να πέσει στον γκρεμό».

Τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εξαπέλυσε βολές εναντίον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στα Πανεπιστήμια. «Είχαμε κομματικούς στρατούς στα Πανεπιστήμια, τώρα έχουμε και κομματικούς πρυτάνεις» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιοι που πάλευαν για την αυτονομία των ΑΕΙ τα παράτησαν λίγους μήνες μετά την εκλογή τους για να μπουν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και πανεπιστημιακοί που αγωνίζονταν κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ τώρα διδάσκουν σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου και διαγκωνίζονται για το ποιος θα μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το μεταναστευτικό είπε «όχι στον φόβο» του κ. Σαμαρά και όχι στα «ανοιχτά σύνορα» του κ. Τσίπρα. Ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή αντιμετώπιση με κλειστά σύνορα, ευρωπαϊκό άσυλο για τους πρόσφυγες και δικαιώματα για τους μετανάστες.

Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών, ώστε να είναι ισχυρός και όχι «από τα αζήτητα», όπως είπε, και τόνισε πως το Ποτάμι δεν πρόκειται να συμπράξει στον εξευτελισμό του θεσμού του προέδρου της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα τους κάλεσε σε νέου σε ντιμπέιτ και τους κατηγόρησε ότι προτιμούν τους μονολόγους.

Ο κ. Θεοδωράκης απευθύνθηκε σε όσους από το «παλιό σύστημα» βλέπουν με επιφύλαξη ή καχυποψία το Ποτάμι και υπογράμμισε: «Μη φοβάστε το Ποτάμι. Αυτό που βλέπετε είμαστε».

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.