Ειδησεογραφικό site

Σκληρή απάντηση Αθανασίου σε δηλώσεις Κωνσταντοπούλου για τη Siemens

25

Σκληρή είναι η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στα όσα δήλωσε χθες η υπεύθυνης βουλευτής επί θεμάτων Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση της Siemens, ενώ παράλληλα θέτει ερωτήματα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, χθες η κυρία Κωνσταντοπούλου σε δήλωσή της, μεταξύ των άλλων, είχε αναφέρει ότι ««η υπόθεση Siemens αποτελεί ζωντανή απόδειξη της διαχρονικής διαφθοράς των συγκυβερνώντων σήμερα κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. και της ενεργού, μέχρι και σήμερα, διαπλοκής τους με εταιρείες-διαφθορείς».

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές ο κ. Αθανασίου της, σε σημερινή δήλωση-απάντηση υπογραμμίζει:

«Μέχρι πρότινος οι «Κασσάνδρες» του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν δημόσια ότι η υπόθεση Siemens «θάφτηκε», «παραπέμφθηκε στις Καλένδες» κ.ά., ως αποτέλεσμα γενικευμένης διαπλοκής. Για μία ακόμη φορά οι υπονομευτές του Κράτους Δικαίου και των παραδόσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαψεύδονται. Η υπόθεση Siemens αποδεικνύει τη βούληση της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, που έχουν σχέση με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και διαφθορά κρατικών αξιωματούχων, προς κάθε, αδιακρίτως, κατεύθυνση. Η υπόθεση Siemens καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, κάθε υπόθεση διαφθοράς, έχοντας στα χέρια της δυνατό οπλοστάσιο, που αυτή η Κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει».

Και συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Αντιλαμβανόμεθα την απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διακαώς επιθυμούσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για να επιδίδεται σε ασκήσεις εντυπώσεων.

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η Κυβέρνηση βάζει πολύ βαθιά το μαχαίρι για να αποκόψει οτιδήποτε σάπιο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναλογισθεί για την ποιότητα των «μεταγραφών» του».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου ερωτά τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όσον αφορά το πρόσφατο νομοσχέδιο για την απόδοση στο Δημόσιο των κλεμμένων, ας πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θέση: Θέλει την επιστροφή τους ή όχι; Συμφωνούν οι βουλευτές του στη ρύθμιση ή θα συρθούν, ως συνήθως, σε προδιαγεγραμμένες αποφάσεις;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.