Ειδησεογραφικό site

«Σκανδαλώδη» κατάργηση του ελέγχου πόθεν έσχες «βλέπει» ο Απ. Κακλαμάνης

35

«Κάποιοι πάνε να περάσουν «στην τούρλα του Σαββάτου» σκανδαλώδη ρύθμιση» με την οποία καταργείται η Αρχή κατά του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και περνάει ο έλεγχος του πόθεν έσχες πολιτικών, δικαστών, εκδοτών κ.ά. στα χέρια Επιτροπής από 2 βουλευτές, 2 δικαστές και έναν Αντιπρόεδρο της ΤτΕ, κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και κάλεσε τους βουλευτές του β’ θερινού τμήματος να καταψηφίσουν τη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη με τις αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία «παραμερίζεται η Αρχή αυτή και η αρμοδιότητα μεταφέρεται σε μια νεοσυνιστώμενη επιτροπή από δύο βουλευτές, δύο δικαστές και έναν Αντιπρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Για «εν κρυπτώ» ρύθμιση, λοιπόν, που αλλάζει την ισχύουσα νομοθεσία για το πόθεν έσχες και βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

Όπως τονίζει ο κ. Κακλαμάνης η αλλαγή της νομοθεσίας για το πόθεν έσχες δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα, κάτι για το οποίο έχουν διαβεβαιώσει τόσο ο πρώην (Γιάννης Στουρνάρας) όσο και ο νυν (Γκίκας Χαρδούβελης) υπουργός Οικονομικών.

Ως εκ τούτου ο κ. Κακλαμάνης διερωτάται στην ανακοίνωσή του «τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιοι έχουν ειδικούς λόγους να περάσουν από την Βουλή «στην τούρλα του Σαββάτου», «εν κρυπτώ» ουσιαστικώς, ρυθμίσεις που συγκροτούν ένα πολλαπλούν σκάνδαλο;».

Όπως υποστηρίζει πρόκειται για όσους φρόντισαν να μην έχει πραγματοποιηθεί ο αναδρομικός έλεγχος όσων διετέλεσαν από το 1974 μέχρι το 2012 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων υπουργοί κλπ.

Επίσης θεωρεί ότι ειδικούς λόγους γι’ αυτήν την αλλαγή έχουν και «όσοι ενοχλούνται από τους ελέγχους που πραγματοποιεί στα «πόθεν έσχες» πολιτικών, δικαστών, εκδοτών κ.α. η Αρχή κατά του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», υπό τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη».

Για αυτό και καλεί τους βουλευτές του Β’ Θερινού Τμήματος της Βουλής να μην αποδεχθούν «ούτε τη μεθόδευση περί «προαπαιτούμενου», ούτε να συνεχίζεται η συγκάλυψη των πεπραγμένων όσων έβαλαν «το δάκτυλο στο μέλι» ή όσων επιθυμούν να συνεχίζουν κι αυτοί ανενόχλητοι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.