Ειδησεογραφικό site

Σκανδαλίδης: «Μπορεί να γίνει το «τσαφ» και να πάμε σε εκλογές»-Δεν αποκλείει συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

38

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης, επικροτώντας τη σχετική πολιτική τακτική του προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου και το «παράθυρο» που αφήνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζει: «Και καλά κάνει! Ως τώρα, οι προϋποθέσεις συνεργασίας δεν υπάρχουν. Αλλά, πολλές φορές, άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν μετά. Το έχουμε πάθει και εμείς […] Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γυρίζει την πλάτη γενικώς. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να είναι προοδευτική. Έτσι, όμως, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν γίνεται αυτή η συνεργασία. Δεν μπορείς να συνεργαστείς με ένα κόμμα που σε κατηγορεί συλλήβδην».

Και δηλώνει: «Πρέπει να έρθει μια άλλη, προοδευτική πρόταση, η οποία να είναι συνολική και που θα υπαγόρευε και μια άλλη στάση στη διαπραγμάτευση. Δεν την έχει αυτήν την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι προτείνει πράγματα που δεν εφαρμόζονται και θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα να κληθεί να κυβερνήσει, έχοντας αυτές τις προτάσεις και την πολιτική που λέει σήμερα».

Εκτιμά, δε: «Είναι ρευστό το πολιτικό σκηνικό και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το «τσαφ» και να πάμε σε εκλογές».

Στην ερώτηση τι θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ, απαντά: «Αυτά που παλεύει σήμερα σε μια προοδευτική κατεύθυνση και αυτά που λέει ο πρόεδρός του, να τα μετουσιώσει σε μια προοδευτική πρόταση συνολική, να την προτείνει εν όψει των εκλογών και για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Τέλος, ζητά συνέδριο του Κινήματος πριν από τις εκλογές. Και τονίζει: «Μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος. Η βάση, όμως, δεν μιλάει. Πρέπει να πάμε να δούμε τι θα κάνουμε σε συνέδριο. Πριν τις εκλογές… Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας -γιατί όχι; Όλα πρέπει… Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.