Ειδησεογραφικό site

Σκάνδαλο Χαϊκάλη: Διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές ότι ζήτησαν να μην κατονομαστεί ο Αποστολόπουλος

31

Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Έλενας Τζούλη, δικηγόρου του Παύλου Χαϊκάλη και συζύγου του Πάνου Καμμένου, ότι υπήρξε υπόδειξη στον βουλευτή των ΑΝΕΛ να μην κατονομάσει το «μεσάζοντα» Γιώργο Αποστολόπουλο από την πρώτη στιγμή που ο κ. Χαϊκάλης κατήγγειλε την απόπειρα εξαγοράς του.

Οι ίδιες πηγές από την εισαγγελία τονίζουν ότι ζήτησαν από τον κ. Χαϊκάλη το όνομα του ανθρώπου που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει γα να υπερψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας, όμως ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε ότι θα πει το όνομα όταν έρθει η ώρα.

Ούτε στην αστυνομία είπε το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου στην πρώτη του κατάθεση, λένε εισαγγελικές πηγές για τον κ. Χαϊκάλη.

Επισημαίνουν, οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, ότι υπήρξε συζήτηση για το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης αλλά ουδέποτε ειπώθηκε ότι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό είναι νόμιμο.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των κυρίων Καμμένου, Χαϊκάλη και της δικηγόρου τους κυρίας Τζούλη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου, εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει. Οπως εξηγούν, το αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε δωροδοκία βουλευτή και όχι με ποιους μίλησε ο κ. Αποστολόπουλος και αν ειδοποιήθηκε από κάποιους πριν την τρίτη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Χαϊκάλη η οποία τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε.

Μετά το τέλος των συμπληρωματικών καταθέσεων των κυρίων Χαϊκάλη και Καμμένου, δικαστικές πηγές έλεγαν ότι ο εισαγγελέας Πάνος Παναγιωτόπουλος αναμένεται πολύ σύντομα να προχωρήσει στη σύνταξη πορισματικής αναφοράς επί των καταγγελομένων από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί της προσπάθειας εξαγοράς του.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.