Ειδησεογραφικό site

Σηφουνάκης: Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

45

Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον χώρο της αντιπολίτευσης, έστω και αν δεν συναινεί, όπως είπε, πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ως ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.

Ωστόσο, ο κ. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι «τον πρώτο λόγο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

«Αυτά έχουν την ευθύνη να προτείνουν ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους πέρα από τα στενά κομματικά όρια» τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, ενώ αιτιολογώντας την πρόταση του σημείωσε:

«Κατατέθηκαν ονόματα από τον χώρο του πνεύματος, της επιστήμης, της δημιουργίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αμιγώς πολιτικά πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της αντιπολίτευσης, έστω και αν δεν συναινεί η ίδια. Και υπάρχουν τέτοια πρόσωπα. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Προτάθηκε πριν 10 χρόνια».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι «πρόσωπο με ιστορία και αγώνες, μέρος μιας αδικημένης γενιάς» ενώ επισήμανε οτι «πρέπει να προστατέψουμε την θεσμική αξιοπρέπεια και την θεσμική αυτοδυναμία του ανώτερου πολιτειακού συστήματος. Πρέπει να μείνει εκτός πολιτικών παιγνίων ο Πρόεδρος. Ο πρόεδρος είναι πολιτικός θεσμός και το κοινοβούλιο οφείλει να λειτουργήσει πολιτικά, ας το ξανασκεφτείτε φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.