Ειδησεογραφικό site

Σημαντικά στοιχεία για τον έναν από τους δράστες στο Μπατακλάν μπορεί να αποτυπώνεται σε βίντεο

42

Ενα βίντεο το οποίο μπορεί να περιέχει πολύ σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης χθες το βράδυ στο Μπατακλάν, στο Παρίσι, φέρνει στο φως η Daily Mail.

Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, στο βίντεο μπορεί να αποτυπώνεται ένας από τους τέσσερις ενόπλους μερικά λεπτά πριν σκορπίσει το θάνατο στο θέατρο του Παρισιού που χθες το βράδυ ήταν κατάμεστο από κόσμο λόγω της συναυλίας των Eagles of Death Metal.

Το βίντεο τράβηξε η Τιούσντεϊ Κρος, η φίλη του τραγουδιστή των Eagles of Death Metal, Τζέσε Χιουτζ. Σε αυτό καταγράφεται η φιγούρα ενός άνδρα ντυμένου από την κορυφή ως τα νύχια στα μαύρα, να περπατά στους διαδρόμους του Μπατακλάν.

Στιγμές, μόνο, αργότερα, οι ένοπλοι ακούστηκαν να φωνάζουν «Allahu Akbar», ο «Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά δηλαδή και να σκοτώνουν θεατές της συναυλίας.

Ο ένοπλος που έχει καταγραφεί -και ο οποίος μιλά άπταιστα γαλλικά σύμφωνα με τη Le Figgaro- άρχισε να πυροβολεί αρχικά θεατές που βρίσκονταν στο μπαρ του θεάτρου και αμέσως μετά στράφηκε στη σάλα όπου διασκέδαζαν οι φαν του συγκροτήματος.

«Δεν σταματούσαν να πυροβολούν. Υπήρχε αίμα παντού. Και πτώματα. Ολοι προσπαθούσαν να φύγουν» ανέφερε ο Πιερ Ζανάσκ, ένας ραδιοφωνικός παρουσιαστής ο οποίος ήταν στη συναυλία: «Τους άκουσα να λένε »ήταν σφάλμα του Ολάντ, ήταν σφάλμα του Προέδρου σας, δεν θα πρέπει να παρεμβαίνετε στη Συρία´».

Τα σχόλια είναι κλειστά.