Ειδησεογραφικό site

Σε εξέλιξη η επιχείρηση για να πιάσουν τον «Σήφη»

73

Όλα ειναι έτοιμα για τον «Σήφη» τον κροκόδειλο με τους ειδικούς να στήνουν αυτή την ώρα στην λίμνη του Φράγματος των Ποταμών τις παγίδες με στόχο να αιχμαλωτίσουν το τεράστιο ερπετό.

Η πρώτη παγίδα, ένα κλουβί από αλουμίνιο, μήκους 2,5 μέτρων, τοποθετήθηκε από επιστήμονες και άντρες της ΕΜΑΚ ευθεία από το φράγμα, σε βαλτώδη περιοχή, κοντά στο σημείο που εθεάθη για πρώτη φορά ο «Σήφης», ενώ η δεύτερη θα μπει στη δεξιά πλευρά της λίμνης, σε ένα άλλο βαλτώδες σημείο με αγριόπαπιες.

Στα κλουβιά τοποθετείται για δόλωμα ένα σφαγμένο κοτόπουλο, καθώς σύμφωνα με ειδικούς αυτό είναι το είδος τροφής που ελκύει περισσότερο τους κροκόδειλους.

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν δύο κροκόδειλους να κολυμπούν στα νερά της λίμνης και συγκεκριμένα ένα μεγάλου μεγέθους θηλυκό και ένα μικρότερο αρσενικό.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αμαρίου είπε ότι με την υπόδειξη των ειδικών θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χώρος, ώστε να παραμείνει εκεί το ζώο.

«Μας ενδιαφέρει για την ανάπτυξη του Αμαρίου και του Ρεθύμνου να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος, ώστε να παραμείνει το ζώο άλλα να προστατευτούν και οι ντόπιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, είπε ότι ίσως δεν καταφέρουν αν αιχμαλωτίσουν σήμερα τον κροκόδειλο γιατί λόγω της επιχείρησης, έχει αλλάξει πιθανότατα θέση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.