Ειδησεογραφικό site

Σε διήμερη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν ο Πρωθυπουργός, για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ – Συνάντηση με Αλίεφ

30

Το απόγευμα, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ. Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από τη υπογραφή της συμφωνίας με τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και την έναρξη της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, καθώς, επίσης, και τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.
Στο Μπακού θα βρεθούν και οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Γεωργίας και του Μαυροβούνιου καθώς επίσης και αρμόδιοι υπουργοί από τη Βρετανία, την Κροατία και την Ιταλία.
Η χώρα μας συνδέεται με το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ με τον αγωγό TAP, που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας. Μόλις προ δεκαημέρου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη συνέχιση των εργασιών για τον αγωγό. Ομαλά, όμως, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, εξελίσσεται και η συμφωνία εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ από την κρατική αζέρικη εταιρία.
Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ. Σαμαράς θα έχει επαφές με ηγέτες άλλων κρατών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.