Ειδησεογραφικό site

ΣΕΤΕ: Στα 1,5 δισ. ευρώ η απώλεια εσόδων από την αύξηση του ΦΠΑ στη τουριστική διαμονή

25

Στα 1,5 δισ. ευρώ τοποθετεί την απώλεια εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό από ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουριστικής διαμονής από το 6,5% στο 13% ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης θα παραχωρήσει σήμερα στις 1 το μεσημέρι έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στις τουριστικές αφίξεις και στα τουριστικά έσοδα.

Σημειώνεται πως εφέτος οι διεθνείς αφίξεις τουριστών ξεπέρασαν τα 23 εκατομμύρια τουριστών, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2013.

Ωστόσο ο ΣΕΤΕ εκτιμά πως ενδεχόμενος διπλασιασμός του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα οδηγήσει σε μείωση κατά τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών το 2015 με, παράλληλη, απώλεια εσόδων άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο τζίρος που αφορά στις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση εκτιμά πως από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουριστικής διαμονής από το 6,5% στο 13% θα εισπράξει πρόσθετα 200 εκατ. ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.