Ειδησεογραφικό site

ΣΕΒ: Θετική εξέλιξη η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών

20

Σε παρέμβαση για το περιεχόμενο της συμφωνίας προέβη ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος προειδοποιεί για τη μη αποτελεσματικότητα της υπερφορολόγησης και τάσσεται υπέρ της περαιτέρω περικοπής και καλύτερης στόχευσης των κρατικών δαπανών, καθώς και άμεση υλοποίηση μέτρων πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, που στερούν πόρους από τους μισθούς και τις συντάξεις των συμπολιτών μας.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «η εθνική ευθύνη όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου απαιτεί σήμερα ενότητα, συνεργασία».

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, «μπροστά στον κίνδυνο εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και η διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων μας, είναι μια ιδιαίτερη θετική εξέλιξη» και θυμίζει ότι «ο ΣΕΒ στήριξε και θα στηρίξει έμπρακτα μια συμφωνία ανάπτυξης και προοπτικής για την ελληνική οικονομία, που θα προτάξει τις διαρθρωτικές αλλαγές, θα περιορίσει τις δαπάνες και δεν θα οδηγεί επιχειρήσεις και εργαζομένους σε ασφυξία μέσω της υπερβολικής φορολόγησης που προτείνεται».

Οι Βιομήχανοι αναμένουν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Φέσσα, από την κυβέρνηση να προταχθούν και άλλες επιλογές που μπορούν να ανακόψουν την υφεσιακή απειλή για την εθνική μας οικονομία. Απαιτείται, όπως υποστηρίζει, «περαιτέρω περικοπή και καλύτερη στόχευση των κρατικών δαπανών καθώς και άμεση υλοποίηση μέτρων πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, που στερούν πόρους από τους μισθούς και τις συντάξεις των συμπολιτών μας. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με προτάσεις πολιτικής και καλές πρακτικές από όλο τον κόσμο. Με αποφασιστικότητα και συνεργασία, μπορεί πράγματι η υπερφορολόγηση να αποκτήσει πρόσκαιρο χαρακτήρα και να αντικατασταθεί από παρεμβάσεις φιλικές για την ανάπτυξη», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Η εθνική ευθύνη όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου απαιτεί σήμερα ενότητα, συνεργασία και αποφασιστικότητα για να προχωρήσουμε μπροστά και να μη χαθούν και άλλες ευκαιρίες», καταλήγει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.