Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς στο Reuters: Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2016

30

Κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές το 2015 αλλά οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2016 εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ-Ασίας στο Μιλάνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Θα εξαλείψουμε τις ανησυχίες για το πολιτικό ρίσκο. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2016 στο τέλος της τετραετούς κοινοβουλευτικής θητείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα σχεδιάζει την πρόωρη έξοδο της από το διεθνές πρόγραμμα χρηματοδότησης. «Μπορούμε τώρα να στεκόμαστε στα πόδια μας. Έχουμε τους πόρους για να βγούμε από το πρόγραμμα» είναι η φράση του κυρίου Σαμαρά απαντώντας έτσι στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά το «ξεπούλημα» των ελληνικών ομολόγων τη βδομάδα που μόλις τελείωσε.

Διαβεβαιώνει τέλος ότι η χώρα θα συνεχίσει στο δρόμο των δομικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και την δικαιοσύνη γιατί, όπως εξηγεί, «αυτό ήταν το εισιτήριό μας στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός διεμήνυσε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο, τονίζοντας, παράλληλα, πως η χώρα μας έχει πια τα θεμελιώδη και τις προοπτικές για σταθερότητα και ανάπτυξη, αλλά και ότι η μάχη της δημοσιονομικής προσαρμογής κερδήθηκε.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής ΕΕ – Ασίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα κατάφερε μία τεράστια αλλαγή στα ελλείμματα και στις μεταρρυθμίσεις, μια αλλαγή που -όπως τόνισε- αναγνωρίζεται από όλους «και έχει αρχίσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα, για την μετά το μνημόνιο εποχή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.