Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς σε βουλευτές: «Δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές. Πιάνουμε τους 180»

61

Τέλος στα σενάρια περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών με αφορμή την επιλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας βάζει με σημερινή δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Με αφορμή την εκδήλωση για την 40η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που έγινε στην Βουλή, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με βουλευτές της ΝΔ.

«Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, φαίνεται ότι τους 180 τους πιάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ με τους οποίους συναντήθηκε στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου.

Όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» στο φύλλο της 20ης Ιουλίου ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει τις εισηγήσεις συνεργατών του για πρόωρες εκλογές επιλέγοντας να κινηθεί Συνταγματικά σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία 180 βουλευτών που  εκλέγουν  Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σήμερα με τις δηλώσεις στους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στο Β’ θερινό τμήμα της Βουλής ο κ. Σαμαράς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό ων 180 βουλευτών.

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.