Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων – Ο λαός θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές

42

Βολές στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ., καταλογίζοντάς του πως προσπαθεί ανοιχτά να ματαιώσει την επιτυχία της χώρας.

«Δεν πρόκειται να τους περάσει. Έχουμε τρία όπλα: την ίδια την επιτυχία μας, την αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί και την ευθύνη που είναι άγνωστη λέξη για εκείνους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι οι πολίτες μετά την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας «ανησυχούν μήπως η χώρα συρθεί σε εκλογές». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά οτι ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές δεν θέλει να ανακοπεί η πορεία του τόπου», συνέχισε.

Τονίζοντας πως «τώρα ξεπερνάμε την κρίση», διαβεβαίωσε πως «δεν θα πάρουμε μέτρα επώδυνα, που δεν τα χρειαζόμαστε», ενώ κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κατηγόρησε πως «έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη, γραμμή κατάργησης όλων των τολμηρών μεταρρυθμίσεων».

«Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων» πρόσθεσε.

«Οι βουλευτές να μη σκύψουν το κεφάλι στον ψυχολογικό εκβιασμό που τους γίνεται»

Ακόμη αναφέρθηκε στην «πολιτική ευθύνη ολόκληρου του κοινοβουλίου» εν όψει της προεδρικής εκλογής και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών και κάποιοι τώρα απειλούν να μας πάνε πίσω».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να πάρουν την ευθύνη και να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τη χώρα να γυρίσει πίσω ή αν θα της επιτρέψουν να προχωρήσει μπροστά». «Καλούνται», πρόσθεσε, «να αποφασίσουν αν θα σκύψουν τον κεφάλι στον ψυχολογικό εκβιασμό που τους γίνεται».

Αναφερόμενος για ακόμη μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «αγνοούν προκλητικά τη θέληση του ελληνικού λαύ, ξεχνώντας ότι ο λαός τιμωρεί» και συμπλήρωσε πως «τρομοκρατούν έναν έναν τους βουλευτές».

Ακόμη άφησε αιχμές εναντίον αρχηγού ενός μικρότερου κόμματος που «φαίνεται να συμμαχεί με εκείνους που ο ίδιος κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες ως επικίνδυνους».

«Δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα – εξαιρετική υποψηφιότητα ο Στ. Δήμας»

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να προταθεί άλλη υποψηφιότητα στην τρίτη ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

«Κάποιοι προσπαθούν να την αποδυναμώσουν, διαδίδοντας ότι ταχα θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος μέχρι και την τελευταία εκλογή», ξεκαθάρισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.