Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Οι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων

37

Τη δυσκολία των στιγμών για την Ελλάδα, αλλά και την υποχρέωση των Ευρωπαίων εταίρων να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα» ανέφερε ο τέως πρωθυπουργός σε δήλωσή του μετά τη σύνοδο. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «πριν έξι μήνες, φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση», ενώ «τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «με όλα τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, διεμήνυσε στους πρωθυπουργούς και τους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι «το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο» και «η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και του ευρώ».

«Ανεξάρτητα από τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με αλληλεγγύη, όπως είπε, «γιατί οι Έλληνες έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι διεμήνυσε στους Ευρωπαίους «πώς θα αγωνιστούμε για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να περιοριστούν οι δαπάνες του σπάταλου κράτους», επισημαίνοντας ότι «αυτό είχαμε αρχίσει να το κάνουμε» επί της διακυβέρνησής του. «Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση», συμπλήρωσε, «με ανάπτυξη».

«Σήμερα, η εθνική ενότητα, η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ», τόνισε με έμφαση ο κ. Σαμαράς.

«Η ομοψυχία μας ως έθνος, δεν είναι μια ωραία λέξη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας. Το όπλο που δεν νικιέται ποτέ» είπε.

Και κατέληξε: «Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Αλλά οι Έλληνες, ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.