Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Μεταβατική κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα, αν χαθεί η δεδηλωμένη

42

Το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης χωρίς το σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εφόσον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απώλειες κατά τη διαδικασία έγκρισης της επικείμενης συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τέως πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash.

«Και, ασφαλώς, πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια. Και αυτό απαιτεί μια μεγάλη εθνική συνεννόηση. Και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση» συμπληρώνει.

Σε ερώτημα αν ο ίδιος θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά: «Αν ο κ. Τσίπρας έχανε τη δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Και, εν πάσει περιπτώσει, δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας. Κι έτσι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά. Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.