Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Μας οδηγούν σε νέο χειρότερο Μνημόνιο

35

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι οδηγεί τη χώρα σε «νέο χειρότερο Μνημόνιο», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που συνέρχεται στη Χαλκιδική.

«Υποσχέθηκαν χρήματα χωρίς Μνημόνιο. Και υπέγραψαν συνέχιση του Μνημονίου, χωρίς χρήματα», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «σίγουρα επικείμενο το νέο Μνημόνιο», το οποίο, όπως είπε, έρχεται «εκεί που βγαίναμε στις αγορές και δεν θα είχαμε πια ανάγκη από μνημόνια», καθώς «παίρναμε γραμμή στήριξης, για να βγούμε πιο εύκολα, χωρίς αναταράξεις χρηματιστηριακές, στις αγορές».

«Υποσχέθηκαν καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ. Και οδηγούν σε χειρότερη συμφωνία μέσα σε Μνημόνιο. Ή ακόμα σε εκείνο που κανείς δεν θέλει: σε έξοδο από το ευρώ, που θα σημάνει και την απόλυτη καταστροφή της χώρας», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επανέλαβε τον υπολογισμό που έχουν κάνει επιτελείς της Συγγρού σύμφωνα με τον οποίο τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν θα είναι 14 φορές περισσότερα από όσα είχε δεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση και περιλαμβάνονταν στο «email Χαρδούβελη».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής», καθώς και «πολιτικό σχέδιο που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται». Ένα σχέδιο χωρίς «ψέματα», «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», «αντιφάσεις» και «φαιδρότητες» που «διασύρουν τη χώρα και την απομονώνουν από παντού», όπως είπε.

Επικρίνοντας την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υποστήριξε ότι «έγινε σαφές ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν» και συμπλήρωσε: «Τους ζητάμε να καταλάβουν το λάθος τους, που πολλοί έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν και να βοηθήσουν όλοι να το διορθώσουμε. Κι αν το καταλάβουν, θα τους βοηθήσουμε. Αλλά αν πάνε τη χώρα στα βράχια, όπως κάνουν ως τώρα, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε».

Ζήτησα από τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν

«Δεν πήραν καμία εντολή να καταστρέψουν τη χώρα», συνέχισε σε υψηλούς τόνους. «Κι αν συνειδητοποιούν σήμερα ότι όσα είπαν δεν γίνονται, ας βοηθήσουν να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία την οδήγησαν. Γιατί ο λαός καταλαβαίνει κάθε μέρα ότι τον κορόιδεψαν. Και δεν το συγχωρεί».

Ο τέως πρωθυπουργός είπε ότι ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει στην προσπάθεια να μείνει η Ελλάδα στις ευρωπαϊκές ράγες. «Και δημόσια διακηρύσσω ότι πρέπει, για παράδειγμα, να δοθούν εκείνα τα 1,9 δισεκατομμύρια από τα κέρδη της ΕΚΤ από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων, και στους Ευρωπαίους πήγα και ζήτησα να στηρίξουν την Ελλάδα ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Θυμάστε εσείς εκείνοι να μας στήριξαν ποτέ στο παραμικρό; Όχι βέβαια. Αλλά εμείς έχουμε υπέρτατο κριτήριο το συμφέρον της Πατρίδας».

Παρόλο που εκείνοι, όπως είπε, αναφερόμενος στους νυν κυβερνώντες, «μας υπονόμευαν σε κάθε μας βήμα», ο ίδιος και το κόμμα στηρίζουν. «Γιατί η Πατρίδα αυτή δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Σε καμία παράταξη. Είναι ολωνών μας. Και κυρίως είναι των παιδιών μας», τόνισε για να καταλήξει: «Όσοι νομίζουν ότι με ψέματα μπορούν να την πάνε στα βράχια, κάνουν  λάθος. Τους καλούμε να διορθώσουμε όλοι μαζί το λάθος τους. Και θα το διορθώσουμε μαζί τους, αμέσως. Γιατί ο λογαριασμός ήδη ανεβαίνει επικίνδυνα. Γιατί αλλιώς, αν δεν το κάνουν, ο λαός και θα τους παραμερίσει και θα τους τιμωρήσει, όπως τους αξίζει…».

Για τις Σκουριές

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, διατυπώνοντας αιχμές εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής: «Οι μεταλλωρύχοι αγωνίζονται για δουλειά και επενδύσεις δυστυχώς σε ένα περιβάλλον που απεχθάνεται και ιδεολογικά συγκρούεται με επενδύσεις και ιδιωτική πρωτοβουλία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα έχει και άλλες επαφές στη Βόρειο Ελλάδα και θα μιλήσει σε προσυνδιάσκεψη που οργανώνει το κόμμα του στην Ξάνθη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.