Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Εξαιρετικά τιμητικό για την Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο Αβραμόπουλου

44

«Εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα και σημαντικό δείγμα εμπιστοσύνης στη χώρα μας εκ μέρους του φίλου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ» χαρακτηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς την απόφαση να αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ένα εντελώς νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την αρχή, προκειμένου να υπογραμμιστεί η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης», κάτι που αποτελεί την αναγνώριση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση, που όπως τονίζει, υπήρξε πάντοτε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

«Το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο έλληνας επίτροπος αποτελεί επιβράβευση μιας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας, ώστε να αναληφθεί κεντρική ευρωπαϊκή δράση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα» τονίζει ο πρωθυπουργός ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Αβραμόπουλο, στο σύνολο της Επιτροπής, καθώς και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σχετικά άρθρα

Παράλληλα στέλνει τα συγχαρητήριά του και στον «άξιο και έμπειρο», όπως τον χαρακτηρίζει, Μαργαρίτη Σχοινά, που αναλαμβάνει ως νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.