Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Εκτιμούμε πολύ τη συνεπή στήριξη που μας παρέχει η Κίνα (Βίντεο)

54

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διασκέψεως (Βουλής) Κίνας, κ. Du Qinglin είχε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την υποδοχή του Κινέζου αξιωματούχου ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η επίσκεψη του Προέδρου είναι μία ακόμα απόδειξη της υψηλής στάθμης, του υψηλού επιπέδου των διμερών σχέσεων που αναπτύσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς.

Εξέφρασε δεν την χαρά του για την επίσκεψη και επισήμανε ότι “κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικές επισκέψεις και τρεις επαφές που είχα την ευκαιρία να δω τον Πρόεδρο της Κίνας, τον Πρωθυπουργό της Κίνας και ξανά στο περιθώριο της Συσκέψεως στο Μιλάνο να ξαναδώ τον κ. Li, όπου πραγματικά, μέσα από αυτές τις φιλικές επαφές, εμβαθύνουμε τη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “εκτιμούμε πολύ τη συνεπή στήριξη που παρέχει η Κίνα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που πέρασε η Ελληνική Οικονομία και που περνάει σήμερα ακόμα ο Ελληνικός Λαός στην οικονομία μας”.

Από την πλευρά το ο κ. DU Qinglin εξέφρασε την χαρά του και μετέφερε τους φιλικούς χαιρετισμούς του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang προς τους Έλληνες και απένειμε εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε ότι η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι και καλοί εταίροι, εντελώς αξιόπιστοι.

Υπενθύμισε την βοήθεια που πρόσφερε η Ελλάδα στην Κίνα με την κρίση στην Λιβύη στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του επαναπατρισμού των Κινέζων και πρόσθεσε ότι “Η δυναμική υποστήριξη και βοήθεια της Ελλάδας είναι πασίγνωστη στην Κίνα και όλοι οι Κινέζοι λένε καλά λόγια για τη βοήθεια της Ελλάδας”.

Ακολούθως μίλησε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι “ είμαστε πάντοτε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις προσωρινές δυσκολίες. Και από την πλευρά μας, είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε τους φίλους μας”.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Κίνα παρακολουθεί την οικονομική ανάπτυξη και την κατάσταση της Ελλάδας και πρόσθεσε: “Πριν έρθω στη συνάντηση έμαθα από διάφορα μέσα και επίσης από τον Πρέσβη μας ότι, η ελληνική κυβέρνηση ωθεί τον ελληνικό λαό σε μεταρρυθμίσεις, για να λύσουν, να ξεπεράσουν την κρίση του χρέους. Και έχουν επιτευχθεί σημαντικά και θετικά αποτελέσματα για την θετική ανάπτυξη του ΑΕΠ στο πρώτο εξάμηνο. Δεν είναι εύκολη δουλειά και θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, ιδιαίτερα μετά από την ύφεση που διήρκησε έξι χρόνια. Θεωρούμε ότι τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε μία σημαντική χρονική καμπή και ως φίλοι χαιρόμαστε να ακούμε όλα τα θετικά νέα σας. Επίσης έχω ακούσει για τα άλλα καλά νέα της χώρας σας, όπως ότι πραγματοποιήσατε κιόλας το θετικό πρωτογενές πλεόνασμα και εκδώσατε με επιτυχία τα νέα ομόλογα, δηλαδή επιστρέψατε με επιτυχία στην αγορά της χρηματοδότησης. Έχετε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσετε το βιοτικό επίπεδο του λαού”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.