Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς – Βενιζέλος χαράσσουν τη γραμμή διαπραγμάτευσης για το ραντεβού στο Παρίσι

34

Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συναντάται αυτήν την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18:00 και αντικείμενό της είναι το νέο ραντεβού της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με την Τρόικα, που κλείστηκε για την Τρίτη στο Παρίσι.

Στη συνάντηση, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να καθορίσουν τη διαπραγματευτική στάση της ελληνικής πλευράς, ταυτόχρονα με τις «κόκκινες γραμμές» που έχει χαράξει η συγκυβέρνηση, εν όψει της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Τον πρωθυπουργό θα δει και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προκειμένου να εξετάσουν και την τελευταία εκκρεμότητα πριν το ραντεβού επί γαλλικού εδάφους, ώστε η Αθήνα να δώσει το «παρών», όντας έτοιμη από κάθε άποψη για το «σκληρό πόκερ» με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στόχος της συνάντησης στο Παρίσι είναι να υπάρξει προσέγγιση και απευθείας διαπραγμάτευση πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές πριν την αργία της Γιορτής των Ευχαριστιών, κατά την οποία θα είναι κλειστό το ΔΝΤ, αλλά και πριν το κρίσιμο Euroworking Group της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, το οποίο θεωρείται και από τα πιο δύσκολα που θα έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα από την αρχή του Μνημονίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.