Ειδησεογραφικό site

Σακελλαρίδης: Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά όχι σίγουροι

29

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Κάνουμε διάλογο και δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση και να τηρήσουμε τη λαϊκή εντολή» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Πρωινό ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε: «Ο καθένας κρίνεται για την τοποθέτησή του στο να βρεθεί λύση».

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, ώστε να βρεθεί λύση στο σημερινό Eurogroup, είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ, η οποία, όπως τόνισε, «έγινε σε καλό κλίμα, δεδομένου του άσχημου κλίματος και της σκληρής στάσης της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα».

«Αν η κυβέρνηση είχε κάνει «στροφή 180″ μοιρών θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες» απάντησε ο κ. Σακελλαρίδης σε όσους ισχυρίζονται αλλαγή στη στάση της στον τομέα των διαπραγματεύσεων. «Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας» είπε και εξήγησε γιατί δεν κατατέθηκαν τα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Ο βασικότερος λόγος, που δεν κατατέθηκαν, είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν» είπε.

Αναφερόμενος στο αίτημα που απέστειλε χθες η ελληνική πλευρά στους Ευρωπαίους, έκανε σαφές ότι: «Δεν έχει ζητηθεί επέκταση του προγράμματος, ούτε αξιολόγηση» διαφορετικά, «θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες».

Είπε ακόμη ότι δεν θα υπάρξουν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος, κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο αίτημα, το οποίο απέστειλε η ελληνική πλευρά, ενώ για την τρόικα σημείωσε ότι ζητούμενο είναι η συνεργασία να γίνεται με τους ίδιους τους θεσμούς και τους ηγέτες τους. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβολή πολιτικών από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών» κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.