Ειδησεογραφικό site

Σαββαΐδου: Σύσταση νέας Εποπτείας για τα εμβάσματα στο εξωτερικό

48

Στους τέσσερις στρατηγικούς στόχους που έχουν τεθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων παρουσίασε η Κατερίνα Σαββαΐδου στο Athens Tax Forum. Συγκεκριμένα υπογράμμισε την αύξηση των δημοσίων εσόδων, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, την ενίσχυση της οικειοθελούς συμμόρφωσης των φορολογουμένων και τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσουν σε θέσπιση συστήματος άμεσης πρόσβασης στο κεντρικό σύστημα τραπεζών, στην απλοποίηση της διαδικασίας των συμψηφισμών και των επιστροφών φόρων, στην καλύτερη στόχευση στους έλεγχους, στην ενίσχυση του ελεγκτικού έργου των Περιφερειακών Μονάδων.

Επίσης, προανήγγειλε τη σύσταση μιας νέας Εποπτείας σε συνεργασία με τον οικονομικό Εισαγγελέα για τον έλεγχο των εμβασμάτων στο εξωτερικό, αρχίζοντας από τις υπάρχουσες λίστες, την έναρξη διαδικασίας για την ενίσχυση των τελωνείων, την αναδιοργάνωση των τμημάτων επίλυσης διαφορών και την ίδρυση νέου τμήματος στη Βόρεια Ελλάδα.

Επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης στρατηγικής και επικοινωνίας, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των στελεχών φορολογικής διοίκησης για την αποτελεσματικότερη επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν. Ενώ προανήγγειλε την ίδρυση Γραφείου Επενδύσεων που θα ενημερώνει υποψήφιους επενδυτές για το φορολογικό καθεστώς που υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα στηρίζει τις υφιστάμενες επενδύσεις.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο σημαντικό στόχο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων την αλλαγή της νοοτροπίας των φορολογουμένων σε σχέση με τη φορολογική διοίκηση και πώς ακριβώς τους αντιμετωπίζει, αλλά και αντίστροφα την αλλαγή της άποψης που έχει η φορολογική διοίκηση για τους φορολογούμενους και κατά πόσο αυτοί εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.