Ειδησεογραφικό site

Σήμερα στις 4 μ.μ. η κηδεία του ηρωικού πυροσβέστη

61

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος στον 33χρονο Ματθαίο Μάντζιο που έπεσε επάνω στο καθήκον το βράδυ της Παρασκευής. Η κηδεία του νεαρού πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει την άτυχη 44χρονη Διονυσία που είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο θα γίνει στις 16:00 στο κοιμητήριο του χωριού Κούκα στη Λάρισα.

Στο πένθος έχει βυθιστεί όχι μόνο η οικογένειά του 33χρονου αλλά και ολόκληρη η πυροσβεστική υπηρεσία με τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου. Ο άτυχος υπαξιωματικός γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών. Ήταν αρραβωνιασμένος και ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια…

Πώς έχασε τη ζωή του επάνω στο καθήκον

Ο άτυχος 33χρονος αρχιπυροσβέστης ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό μια γυναίκας στο δεύτερο όροφο του φλεγόμενου κτηρίου, αλλά τελικά εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο, αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω.
Όταν μετά από δύο ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά βρήκαν το συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς αισθήσεις. Και οι δύο, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε μικρή απόσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον πυροσβέστη τελείωσε ο αέρας της αναπνευστικής συσκευής που είχε μαζί του κατά την επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.