Ειδησεογραφικό site

Την ερχόμενη Τρίτη θα επανέλθει στις ανακρίτριες η Ελ.Ζαρούλια

46

Την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουνίου θα επανέλθει ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε κληθεί να απολογηθεί κατηγορούμενη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η κ. Ζαρούλια ευχαρίστησε τον κόσμο που συμπαρίσταται στους «παρανόμως διωχθέντες» για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ζήτησε «να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι» για την υπόθεση.

Βαρύτατο το κατηγορητήριο

Η κ. Ζαρούλια, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν παρούσα στο Εφετείο κατά τη διάρκεια απολογιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καλείται να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

Σημειώνεται ότι οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν σε όλους τους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα ‘κατ’εφαρμογή των καταστατικών αρχών’ και επιδιώξεων της οργάνωσης».

Ενδεικτικά, οι δύο Εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους ‘Αντίπνοια’ στα Πετράλωνα και ‘Συνεργείο’ στην Ηλιούπολη κλπ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.