Ειδησεογραφικό site

Σήμερα για απολογία το ζεύγος Γριβέα – Αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για επισφαλή δάνεια από το ΤΤ

63

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, που ερευνά την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, βρίσκεται σήμερα το ζεύγος Γριβέα που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο που στο «τιμόνι» του ήταν ο Άγγελος Φιλιππίδης.
Το ζευγάρι στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, θα επιχειρήσει να καταρρίψει  το σε βάρος του κατηγορητήριο που αφορά σε επισφαλή -κατά τις εισαγγελικές αρχές- δανειοδότησή τους με ποσό 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του ζεύγους Γ. Καψή, και οι δυο προτίθενται να βοηθήσουν την ελληνική δικαιοσύνη με όσα στοιχεία διαθέτουν για την υπόθεση και να αποδείξουν ότι τα δάνεια που έλαβαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάθε άλλο παρά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατέληξαν.
Στο πνεύμα αυτό ενώπιον του ανακριτή και οι δύο θα αρνηθούν τις κατηγορίες και θα επιχειρήσουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο της προφυλάκισης τους.
Ωστόσο σύμφωνα με το πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως κατά της διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009, συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών.
Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως -σύμφωνα πάντα με το πόρισμα- χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς, όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.
Κατά τη δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρίας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.
Επιπλέον, όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α,  διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.
Υπενθυμίζεται πως  ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα έφτασε στην Ελλάδα την περασμένη Τετάρτη από το Λονδίνο, αφού πρώτα παραιτήθηκε της δίκης του στο Εφετείο η οποία εκκρεμούσε ενώπιον των βρετανικών αρχών. Σε βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα των ελληνικών αρχών για τη σύλληψή τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.