Ειδησεογραφικό site

Σάλος στου Μαξίμου – Ζητούν από Τσίπρα να συμβιβαστεί και να ακυρώσει το δημοψήφισμα

28

Συγκλονιστικές στιγμές στο Μαξίμου, καθώς προ της κατάρρευσης της χώρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Ν. Παππάς και Ευ. Τσακαλώτος “επαναστάτησαν” και πιέζουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμβιβαστεί, να “τα βρεί” επειγόντως με τους θεσμούς και να ακυρώσει το δημοψήφισμα.

Παρόντες στη έντονη συζήτηση με τον πρωθυπουργό ήταν και οι σύμβουλοι των υπουργών κ.κ. Παπαδόπουλος και Καλπαδάκης που υποστήριξαν με στοιχεί τις εισηγήσεις των προϊσταμένων τους.Υπουργοί και σύμβουλοι κατηγόρησαν τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για “εγκληματικούς” χειρισμούς που “παρέσυραν” τον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες αυτές του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ είναι αποκλειστικές και δεν επιδέχονται διάψευση

Τι δήλωσε μετά τον καυγά ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση», εξήγησε παράλληλα, προσθέτοντας ότι πάμε σε νέο πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο.

«Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία» τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο «δεν άρεσε, γιατί οι εταίροι έχουν συνηθίσει στο yes».

Ακόμη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα για την αναβολή της δόσης των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία λήγει τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, εξετάζοντας τη δυνατότητα αύξησης του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα απαιτεί ένα νέο σχεδιασμό για το χρέος, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

«Η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας» τόνισε εν συνεχεία ο κ. Δραγάσακης, προσθέτοντας ότι «για να βρούμε λύση, πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα».

Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο, σπεύδοντας να σημειώσει ότι σήμερα λήγει πρακτικά.

Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, συμπλήρωσε παράλληλα ο κ. Δραγασάκης.

«Επιζητούμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Πρωθυπουργός Μάλτας: Αναστολή δημοψηφίσματος, εάν…

H Αθήνα προτίθεται να αναστείλει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος που αναμένεται να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή επί των προτάσεων των πιστωτών της (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις επαναληφθούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, αναφέρει η εφημερίδα Times of Malta.

Σε μια δήλωσή του προς το Κοινοβούλιο, την οποία επικαλείται η εφημερίδα στον ιστότοπό της, ο Μουσκάτ προσέθεσε ότι δεν γνωρίζει, εάν πρόκειται για ένα άνοιγμα ή έναν διπλωματικό ελιγμό εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Και ο Βαρουφάκης είπε στο Eurogroup για πιθανή ματαίωση του δημοψηφίσματος

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές πηγές, μιλώντας στο Reuters, δήλωσαν ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είπε στο Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι εάν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση είτε θα προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» είτε θα ακυρώσει το δημοψήφισμα.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.