Ειδησεογραφικό site

Σάλος με το tweet του Μέρντοχ: Φταίνε όλοι οι μουσουλμάνοι για το Charlie Hebdo

53

Οργή στην κοινή γνώμη, προκάλεσε μια ανάρτηση του Ρούπερτ Μέρντοχ στο Τουίτερ, σύμφωνα με την οποία, όλοι οι Μουσουλμάνοι είναι υπεύθυνοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού.

Τρεις μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα που σκόρπισαν τη θλίψη στη γαλλική πρωτεύουσα, ο αρχηγός της News Corp εξέφρασε την άποψη πως ακόμα και οι φιλειρηνικοί Μουσουλμάνοι, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για τις πράξεις των τρομοκρατών «μέχρι να εξαλειφθεί ο καρκίνος της τρομοκρατίας».

Αναλυτικά το τουίτ του μεγιστάνα των ΜΜΕ έγραφε: «Μπορεί οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι να είναι ειρηνικοί, αλλά μέχρι αυτοί να αναγνωρίσουν και να καταστρέψουν το αυξανόμενο καρκίνωμα του τζιχαντισμού, πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι».

Στη συνέχεια, χωρίς να διαφοροποιήσει τη στάση του, ο 83χρονος, υποστήριξε πως η πολιτική ορθότητα κατασκευάστηκε για άρνηση και υποκρισία, ενώ πρόσθεσε πως: «Μεγάλος κίνδυνος τζιχαντισμού ελλοχεύει παντού από τις Φιλιππίνες στην Αφρική, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

Αυτή η ανάρτηση του Μέρντοχ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλα τα μέσα δικτύωσης καθώς αρκετοί εξέλαβαν τα λεγόμενά του ως απευθείας επίρριψη ευθυνών των τρομοκρατικών ενεργειών του Παρισιού σε μια ολόκληρη θρησκεία με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο πιστούς.

Ένας μάλιστα χρήστης, επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του FOX News, λέγοντάς του: « «Αυτοί» σαν να λέμε όλοι οι μουσουλμάνοι;;; Δεν μπορείς να θεωρείς υπεύθυνη μια ολόκληρη θρησκεία για τις πράξεις λίγων».

Ο Σάιμον Έντχαους, επιχειρηματίας στο χώρο των ηλεκτρονικών εφαρμογών ρώτησε τον Μέρντοχ το εξής: «Ρούπερτ, είναι η Δύση υπεύθυνη για τους δικούς μας τρομοκράτες όπως ο Άντερς Μπρέιβικ;».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα τουίτ της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργού του Χάρι Πότερ, η οποία αρχικώς σχολίασε: «Γεννήθηκα χριστιανή. Αν αυτό κάνει τον Ρούπερτ Μέρντοχ δική μου ευθύνη, θα αυτο-αφοριστώ». Στη συνέχεια επανήλθε με νέο τουίτ: «Η ισπανική Ιερά Εξέταση είναι δικό μου φταίξιμο, μιας και ήταν χριστιανική βία. Α, και ο Τζιμ Μπέικερ».

Αρκετοί ήταν και αυτοί που προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν το γεγονός. Αρκετοί λευκοί, δημοσιογράφοι, Αυστραλοί ή απλώς ονομαζόμενοι Ρούπερτ, δημοσιοποίησαν συγγνώμες σε όλες τις σελίδες κοινωνική δικτύωσης, απολογούμενοι για λογαριασμό του Μέρντοχ με έναν χρήστη να ανασκευάζει απλώς το αρχικό τουίτ του 83χρονου: «Μπορεί οι Ρούπερτ να είναι ειρηνικοί, αλλά μέχρι να αναγνωρίσουν και να εξαλείψουν τον καρκινογόνο δεινόσαυρο των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.