Ειδησεογραφικό site

Ρόμπερτ Σίλερ (νομπελίστας): Τώρα είναι ώρα για επενδύσεις στις ελληνικές μετοχές

43

Οι τιμές των ελληνικών μετοχών είναι «χαμηλότερες από κάθε αμερικανική μετοχή και αποτελούν μία εκπληκτική επένδυση», δήλωσε ο Ρόμπερτ Σίλερ, βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών το 2013, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Σίλερ, που κέρδισε το Νόμπελ για το μοντέλο με το οποίο εξήγησε τις διακυμάνσεις των τιμών των περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ότι, αν και η κατάσταση στην Ελλάδα αποτελεί πρόκληση για τους επενδυτές, οι μετοχές των ελληνικών εταιρειών δεν αντανακλούν την προοπτική των κερδών τους.

«Δεν μπορεί να απελευθερωθεί κανείς από τη φυλακή τού πνεύματος της εποχής, εκτός αν γίνει ένα έξυπνο άτομο και αρχίσει να κάνει μηχανικά επενδύσεις που δεν ακούγονται σωστές», δήλωσε ο Σίλερ.

Ο ίδιος είπε, ότι με βάση το μοντέλο του είναι λογικό να επενδύσει κανείς σε ρωσικές, πορτογαλικές και ιταλικές μετοχές. Οι δηλώσεις τού νομπελίστα έγιναν σε εκδήλωση της βρετανικής τράπεζας Barclays, στο Λονδίνο, για την προώθηση του νέου επενδυτικού ταμείου της εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Ossiam, το οποίο θα επενδύει στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το μοντέλο CAPE του Σίλερ για τον εντοπισμό μακροπρόθεσμων υποτιμολογημένων και υπερτιμολογημένων μετοχών.

Το Bloomberg σημειώνει ότι οι τιμές των ελληνικών ομολόγων και μετοχών μειώθηκαν χθες, για δεύτερη ημέρα, εν μέσω ανησυχιών ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συγκρουσθεί με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.