Ειδησεογραφικό site

Ρωμανιάς: Το PSI του 2012 γκρέμισε το ασφαλιστικό σύστημα

26

«Ανατράπηκε οριστικώς η μελλοντική ισορροπία του συστήματος, γκρέμισαν το ασφαλιστικό σύστημα για το μέλλον», είπε ο Γιώργος Ρωμανιάς, αναφερόμενος στο PSI το 2012. Από το βήμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος – στην οποία παρουσιάζονται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εργασιών της – ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε χαρακτηριστικά πως δεν έγιναν απλώς μειώσεις συντάξεων, ούτε υπήρξαν απλώς σχετικές αξιώσεις για μείωση συντάξεων «οι άνθρωποι αυτοί γκρέμισαν το ασφαλιστικό σύστημα για το μέλλον, ανετράπη οριστικώς η μελλοντική οικονομική ισορροπία».

Όπως ακόμη είπε, «κούρεψαν» και τα χρήματα σε λογαριασμούς της ΤτΕ, τα οποία μειώθηκαν στα 4 δισ. από 6 δισ. ευρώ. Πάντως ο κ. Ρωμανιάς παρείχε τη διαβεβαίωση ότι το στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων «έχουμε το σχεδιασμό για να ανατρέψουμε τις πολύ δυσμενείς επιπτώσεις που είχε το PSI στο ασφαλιστικό σύστημα».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Φτιάξανε δύο μελέτες κατά παραγγελία για να υπάρξουν μειώσεις και εμείς τις βάλαμε στην άκρη. Έχουμε το βαρύ έργο να τις ανατρέψουμε» είπε αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως «προβάλλουν το επιχείρημα ότι έχουν εγκριθεί οι μελέτες από επιτροπή της Ευρώπης» και εξηγώντας «είναι όμως δημοσιονομικού χαρακτήρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.