Ειδησεογραφικό site

Ρωμανιάς: Στο 1,5 δισ. ευρώ το κόστος από την απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις

38

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μειώσεις συντάξεων από το καλοκαίρι του 2012 και τη συνταγματικότητά τους, δήλωσε ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς το πρωί του Σαββάτου. Επιπλέον ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση με σχετική τροπολογία θα προχωρήσει στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

Ο κ. Ρωμανιάς εξέφρασε την άποψη ότι αν επιδικαστούν οι επιστροφές, θα πρέπει να επεκταθούν σε όλους τους συνταξιούχους, αν οι μειώσεις συντάξεων κριθούν από το ανώτατο δικαστήριο αντισυνταγματικές.

Σε αυτή την περίπτωση το ετήσιο δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στο 1,5 δισ. ευρώ, είπε ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους φορείς των συνταξιούχων για την αναδρομική καταβολή των επιστροφών σε βάθος χρόνου.

Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε παράλληλα ότι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι το τέλος του 2012 για πρόωρη συνταξιοδότηση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν δυσμενείς αλλαγές, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα με τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου.

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις το πρωί του Σαββάτου ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει εφαρμόσει τον νέο τρόπο υπολογισμού κυρίων συντάξεων από 1/1/2015, ο οποίος θα οδηγούσε σε μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων και θα προχωρήσει σε κατάργησή του με νομοθετική πρωτοβουλία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.