Ειδησεογραφικό site

Ρεπούση στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Αριστερή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ»

35

«Υπέρ των πρόωρων εκλογών από τις οποίες θα προκύψει μια μεγάλη κυβέρνηση της Αριστεράς» τάχθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

«Η προσφυγή στις κάλπες είναι απαραίτητη για να δοκιμάσουμε κάτι άλλο από αυτό το πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που βιώνουμε αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι για την έξοδο της χώρας από την κρίση, χρειάζεται σχέδιο εθνικής αντιμετώπισης και στρατηγικής.
«Έχουμε έλλειμμα συνεννόησης και συνολικής αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν έχουμε σχέδιο εθνικής αντιμετώπισης. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν όλοι, αλλά χρειάζεται μια ενιαία στάση. Έχει ευθύνη η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός που δεν έχει καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του χρέους. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν είναι ρεαλιστικά και τα πλεονάσματα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. θα πρέπει να επιχειρήσουν αυτό το διάλογο».

Η κ. Ρεπούση παραδέχτηκε τα χαμηλά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις, σχολιάζοντας: «ούτε τα κόμματα υπάρχουν λόγω δημοσκοπήσεων, ούτε ο τόπος κυβερνιέται με τις δημοσκοπήσεις». Εκτίμησε δε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν την τετραετία, ωστόσο τόνισε «Η πολιτική συγκυρία είναι αδιέξοδη. Η προσφυγή στις κάλπες θα δώσει διέξοδο. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν την κρίση αυτή. Η κρίση βαθαίνει, το χρέος μεγαλώνει, τα ποσοστά της ανεργίας είναι συντριπτικά. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αυτή έχει εξαντλήσει τα όριά της. Είναι αναγκαία η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και η δημιουργία μιας αριστερής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.